Linkovi

SAD: Oluja usporila predsedničku kampanju


Predsednik Barak Obama i njegov republikanski protivkandidat Mit Romni, razmišljaju kakve poslednje pozive da upute biračima nakon uragana Sendi

S obzirom da je do predsedničkih izbora u Americi ostalo svega nedelju dana predsednik Barak Obama i njegov republikanski protivkandidat Mit Romni, razmišljaju kakve poslednje pozive da upute biračima u trenutku kada se desetine miliona ljudi duž istočne obale nose sa posledicama uragana Sendi.

Obojica kandidata su otkazala za danas planirane skupove i umesto toga se usmerila na upućivanje poruka žrtvama oluje i pozivanjem građana da daju priloge humanitarnim organizacijama.

Uragan je zahvatio i nekoliko politički neopredeljenih država koje će, kako analitičari smatraju, biti ključne za ishod izbora 6. Novembra - Virdžiniju, Severnu Karolinu, Pensilvaniju, Nju Hempšir i Ohajo.

U nekim delovima Virdžinije i Severne Karoline biračka mesta za prevremeno glasanje bila su zatvorena tokom oluje dok su takva biračka mesta u Vašingtonu zatvorena i danas.

Predsednik Obama se juče vratio u Belu kuću kako bi nadgledao reagovanje državnih službi. Romnijevi pomoćnici navode da bi on kasnije ove nedelje mogao da poseti oblasti pogodjene olujom.
XS
SM
MD
LG