Linkovi

SAD: Oštra borba za glasove


Obama i Mit Romni uoči prošlonedeljne debate pred televizijskim kamerama
Obama i Mit Romni uoči prošlonedeljne debate pred televizijskim kamerama

Anketa Istraživačkog centra Pju pokazuje da bi 49 verovatnih birača glasalo za Romnija ako bi izbori bili danas, u poređenju sa 45 odsto za Obamu

Američki predsednik Barak Obama i republikanski kandidat Mit Romni, danas drže kampanjske skupove u politički važnoj državi Ohaju, gde pokušavaju da pridobiju birače četiri nedelje pre izbora.

Obama će se obratiti pristalicama na Univerzitetu države Ohaje u Kolambasu, dok će Romni održati miting u mestu Cuyahoga Falls. Ohajo je jedna od još neopredeljenih država koje mogu da odluče ishod novembarskih izbora. Istovremeno, više novih anketa pokazuje da Romni stiče prednost.

Najnovija anketa Istraživačkog centra Pju pokazuje da bi 49 verovatnih birača glasalo za Romnija ako bi izbori bili danas, u poređenju sa 45 odsto za Obamu. Najnovije Galupovo ispitivanje javnog mnjenja pokazuje da predsednik ipak i dalje vodi sa 50 odsto u odnosu na 45 odsto glasova za Romnija.

Većina posmatrača ocenjuje da je Romni pobedio na debati 3. oktobra, ali će do kraja meseca biti održane još dve debate.
XS
SM
MD
LG