Linkovi

Pol Rajan kandidat za potpredsednika SAD


Republikanski predsednički kandidat Mit Romni predstavlja kongresmena Pola Rajana kao svog kandidata za potpredsednika
Republikanski predsednički kandidat Mit Romni predstavlja kongresmena Pola Rajana kao svog kandidata za potpredsednika

Potpredsednički kandidat Republikanske stranke, inače dugogodišnji kongresmen iz Viskonsina, ima podršku velikog broja uticajnih konzervativaca

Kandidat Republikanske stranke za predsednika Sjedinjenih Država Mit Romni izabrao je kongresmena iz Viskonsina Pola Rajana za kandidata za potpredsednika.

Romni je predstavio Rajana u obraćanju pristalicama na skupu u saveznoj državi Virdžiniji, na početku četvorodnevne izborne turneje. Republikanski kongresmen kazao je okupljenima da je Amerika na pogrešnom putu i da će sa Romnijem preduzeti prave korake, u pravo vreme, da je vrati na pravi put.

Romnijev potpredsednički kandidat, inače dugogodišnji kongresmen iz Viskonsina, ima podršku velikog broja uticajnih konzervativaca. Trenutno predsedava Odborom za budžet Predstavničkog doma i veliki je zagovornik smanjenja izdataka u američkom budžetu, kako bi se umanjio deficit zemlje.

Današnjom Romnijevom odlukom okončane su višenedjeljne spekulacije o mogućim kandidatima. Između ostalog se govorilo o senatorima sa Floride i iz Ohaja, Marku Rubiju i Robu Portmanu, guvernerima Nju Džerzija i Virdžinije, Krisu Kristiju i Bobu Mekdonelu, te bivšem guverneru Minesote Timu Polentiju.
XS
SM
MD
LG