Linkovi

Borba sa nezaposlenošću u SAD


Predsednik SAD Barak Obama tokom jučerašnjeg sastanka sa funkcionerima države kalifornije, u San Francisku
Predsednik SAD Barak Obama tokom jučerašnjeg sastanka sa funkcionerima države kalifornije, u San Francisku

Američki predsednik Barak Obama postaviće jednog svog kritičara iz redova privrednika za člana savetodavne komisije koja pokušava da pronađe nove načine za stavljanje Sjedinjenih Država ispred njihovih globalnih konkurenata.

Jedan funkcioner Bele kuće rekao je da će predsednik imenovati generalnog direktora kompanije Intel, Pola Otelinija, za člana nedavno osnovanog saveta za radna mesta i konkurentnost.

Otelini, koji je kritikovao način na koji Obamina administracija rukovodi ekonomskim oporavkom, povešće danas američkog predsednika u obilazak jedne Intelove fabrike poluprovodnika, u Oregonu.

Očekuje se da će predsednik posle toga dati izjavu i založiti se za veća ulaganja u naučno obrazovanje, tehnologiju, tehničke i matematičke nauke. Predsednik Obama se ranije založio za takvu vrstu ulaganja kako bi Sjedinjene Države izbile ispred svojih konkurenata u svetu i, kako je rekao, "osvojile budućnost".

Juče, u Kaliforniji, predsednik se sastao sa 12 najistaknutijih privrednika u oblasti tehnologije i razgovarao sa njima o tome kako da vlada i biznisi sarađuju u jačanju američke privrede.

Među prisutnima bili su kreator Fejsbuka Mark Zukerberg, generalni direktor Gugla Erik Šmit i osnivač kompanije Epl, Stiv Džobs.

XS
SM
MD
LG