Linkovi

Obama: Pad nezaposlenosti pokazatelj ekonomskog uspeha


Predsednik Barak Obama snima nedeljni govor Amerikancima 30. juli 2010.
Predsednik Barak Obama snima nedeljni govor Amerikancima 30. juli 2010.

Američki predsednik Barak Obama kaže da neće biti zadovoljan radom svoje administracije, sve dok se ne smanji nezaposlenost i ne oporavi ekonomija.

U intervjuu za TV mrežu CBS (koji je snimljen u petak, a emitovan danas), Obama je rekao da svojih prvih 18 meseci na predsedničkom položaju ocenjuje kao „nezavršene“. Predsednik je objasnio da Amerikanci imaju pravo da budu uplašeni, ljuti i nezadovoljni posle najtežeg ekonomskog pada od Velike depresije.

On je dodao da od njih i ne očekuje da budu zadovoljni kada je zemlja tek na pola puta do oporavka. Obama je takođe rekao da njegova administracija obavlja prilično dobar posao i objasnio da je sprečila da ekonomija zapadne u još jednu Veliku depresiju, stabilizovala finansijska tržišta, pripremila reformu sistema zdravstvene zaštite i spasla američku autoindustriju. Obama je govorio za CBS u Detroitu, gradu na američkom srednjem zapadu.

Tokom posete prošlog petka, on je istakao da je paket od 60 milijardi dolara izdvojen za oporavak auto industrije, omogućio da tri kompanije budu profitabilne prvi posle 2004. godine.



XS
SM
MD
LG