Linkovi

Promene u Obaminoj administraciji


Tom Donilon, Suzan Rajs i Samanta Pauer
Tom Donilon, Suzan Rajs i Samanta Pauer

Američka ambasadorka u UN Suzan Rajs novi je Obamin savetnik za nacionalnu bezbednost; Rajs će u svetskoj organizaciji zameniti bivša novinarka Samanta Pauer

Predsednik Barak Obama je izabrao ambasadorku u Ujedinjenim nacijama Suzan Rajs, za svoju sledeću savetnicu za nacionalnu bezbednost.

Predsednik je u Beloj kući rekao da je ona „neustrašivi“ i „nepopustljivi“ patriota koji shvata da američko liderstvo nema zamenu. Za položaj savatnika za nacionalnu bezbednost nije potrebna senatska potvrda.

Rajs će da zameni Toma Donilona, koji odlazi sa položaja početkom jula. On je bio glavni spoljnopolitički savetnik predsednika Obame od njegovog dolaska na položaj. Obama je istakao da američki narod duguje Donilonu ogromnu zahvalnost za završetak rata u Iraku, pronalazak i ubijanje Osame bin Ladena i jačanje veza sa američkim saveznicima.

Predsednik je takođe danas nominovao bivšu novinarku i profesorku Samantu Pauer, za naslednicu Suzan Rajs u Ujedinjenim nacijama. Njena nominacija će morati da bude potvrđena u Senatu.
XS
SM
MD
LG