Linkovi

Obama apeluje za jedinstvo


Današnje obraćanje naciji predsednika Baraka Obame
Današnje obraćanje naciji predsednika Baraka Obame

Sedam dana posle smrtonosnog napada u Arizoni u kojem je ranjena članica Predstavničkog doma iz te države, Gejbrijel Gifords, a ubijeno šest osoba, predsednik Barak Obama apelovao je na demokrate i republikance da se ujedine.

Predsednik Obama je u današnjem redovnom subotnjem obraćanju naciji obećao da će sarađivati sa članovima obe stranke u cilju rešenja izazova sa kojima je zemlja suočena.

U komentaru povodom prošlonedeljnog incidenta u kojem je ranjena predstavnica Kongresa, Obama je rekao da zemlja mora da nastavi rad u cilju intenzivnijeg otvaranja novih radnih mesta, jačanja ekonomije i obuzdavanja budžetskog deficita.

On je dodao da obe strane moraju sarađivati jer, kako se izrazio – „pre nego što smo demokrate ili republikanci, svi smo Amerikanci“.

Republikanski kongresmen Džef Flejk iz Arizone, takođe je govorio o pomenutom incidentu tokom ovonedeljnog odgovora republikanaca. On je taj napad nazvao „užasavajućim“ i istakao da zakonodavci neće dozvoliti da ih to spreči da ispune svoju dužnost da slušaju i predstavljaju građane.

Gejbrijel Gifords pogođena je u glavu 8. januara, kad je naoružani napadač počeo da puca na skupu njenih pristalica ispred jedne samoposluge u Tusonu.

XS
SM
MD
LG