Linkovi

Američki kongresmeni na Kosovu


Delegacija američkog Kongresa na konferenciji za novinare u Prištini
Delegacija američkog Kongresa na konferenciji za novinare u Prištini

Veza između naroda Kosova i naroda Amerike je veoma važna jer mi imamo isti cilj a to su sloboda, mir i stabilnost”, izjavio je u Prištini američki kongresmen Dejvid Drajer koji je predvodio delegaciju američkih kongresmena u poseti Kosovu.

Danas drugog dana posete Kosovu američki kongresmeni sastali su se sa predsednikom i članovima Skupštine Kosova. Šef delegacije američkih kongresmena Dejvid Drajer rekao je na konferenciji za novinare da je vrhunac današnjeg dana za kongresmene bio sastanak sa ženama iz kosovskog parlamenta.

“Imao sam priliku da ručam sa nekim ko je oličenje duha heroizma koji je demonstrirao narod Kosova. Sedeo sam sa doktorkom Fljorom Brovinom koja je čuveni pedijatar, neko ko je istaknuti pisac, neko ko je 19 meseci bio ratni zarobljenik i koji predano radi u ovom regionu kao i po svetu zarad cilja slobode. Iskoristio sam doktorku Brovinu kao primer koji treba da pokaže veliku inspiraciju koju je američkom narodu obezbedio narod Kosova koji je prošao kroz velike izazove”, rekao je Drajer.

Zadovoljstvo posetom Prištini nije krio ni kongresmen Dejvid Prajs koji je rekao da je impresioniram razvojem Kosova.

„Ovo je do sada naša najbolja poseta Kosovu zbog razvoja koji se desio u ovom parlamentu. Prosto je neverovatno šta se desilo za četiri godine i ovaj parlament se sada nalazi na dobrom putu da funkcioniše kao deo porodice evropskih parlamenata“, kazao je Prajs.

Tokom dvodnevne posete Kosovu delegacija američkog Kongresa, sastala se i sa predsednicom Kosova Atifete Jahjagom.

XS
SM
MD
LG