Linkovi

Keri: Koalicija za borbu protiv terorista


Američki državni sekretar Džon Keri
Američki državni sekretar Džon Keri

Američki državni sekretar Džon Keri pozvao je na formiranje široke globalne koalicije za borbu protiv ekstremista iz organizacije Islamska država

U autorskom članku, koji je danas objavljen u dnevniku Njujork tajms, Keri je rekao da ta teroristička organizacija predstavlja sve veću pretnju, ne samo u Iraku i Siriji, već i u bilo kojem delu sveta uključujući i Sjedinjene Države.

Američki zvaničnik naglasio je da su borci iz Islamske države pokazali neverovatnu svirepost i okrutnost, ali da ih je moguće savladati ako se formira najšira moguća koalicija zemalja, koju bi predvodile Sjedinjene Države.

Predsednik Barak Obama ranije je rekao da trenutno nema strategiju za borbu protiv te ekstremističke grupe, ali je Keri najavio da će Vašington predstaviti akcioni plan na sednici Saveta bezbjednosti Ujedinjenih nacija tokom septembarskog zasedanja Generalne skupštine.

Američki državni sekretar je zaključio da ekstremisti mogu da budu poraženi samo ako se odgovorne zemlje i njihovi građani ujedine kako bi im se suprostavili.

XS
SM
MD
LG