Linkovi

Obama i Oland hvale američko-francusku saradnju


From left; Adam Boyd, Oscar Soto, and Tyler Cargill participate in a demonstration in front of the Supreme Court in Washington, April 28, 2015.
From left; Adam Boyd, Oscar Soto, and Tyler Cargill participate in a demonstration in front of the Supreme Court in Washington, April 28, 2015.

Vašington Post je objavio zajednički članak dvojice lidera koji naglašavaju saradnju po pitanjima poput iranskih nuklearnih pregovora, borbe protiv terorizma i borbe protiv siromaštva u Africi.

Američki predsednik Barak Obama i francuski predsednik Fransoa Oland koji je u poseti SAD, danas putuju u Šarlotsvil, gde će održati govore i obići istorijski dom trećeg američkog predsednika Tomasa Džefersona.

Pred putovanje u taj istorijski grad 180 kilometara jugozapadno od glavnog grada Amerike, Vašington Post je objavio zajednički članak dvojice lidera koji naglašavaju saradnju po pitanjima poput iranskih nuklearnih pregovora, borbe protiv terorizma i borbe protiv siromaštva u Africi.

Obama i Oland su saopštili da su odnosi izmedju SAD i Fancuske „transformisani“ tokom proteklih nekoliko godina i da predstavljaju „model medjunarodne saradnje“.

Dvojica lidera takodje navode vojnu saradnju u Maliju, Centralnoafričkoj repubici i Somaliji, kao i inicijative za smanjenje ispuštanja ugljen dioksida u atmosferu pred medjunarodnu konferenciju o klimatskim promenama naredne godine u Francuskoj.
XS
SM
MD
LG