Linkovi

Usporeno zapošljavanje u SAD


Sajam zapošljavanja u Njujorku
Sajam zapošljavanja u Njujorku

Vladin Biro za statistiku rada saopštio je da je u martu dodato 88.000 novih radnih mesta, što je najmanji broj u poslednjih devet meseci

Porast zaposlenosti u SAD bio je znatno usporen tokom prošlog meseca, uprkos neznatnom padu stope nezaposlenosti od 0,1 odsto - na 7,6 odsto.

Američki poslodavci su od januara mesečno otvarali u proseku po 200.000 novih radnih mesta. Međutim, vladin Biro za statistiku rada saopštio je danas da je u martu dodato 88.000 novih radnih mesta, što je najmanji broj u poslednjih devet meseci, i znatno manje u odnosu na februar kada je na tržištu rada otvoreno 268.000 novih radnih mesta.

Promenljiva stopa nezaposlenosti tumači se kao znak neuravnoteženog ekonomskog oporavka SAD. Medjutim, stopa nezaposlenosti je sada na najnižem nivou u poslednje četiri godine, ali uglavnom zato što su mnogi nezaposleni odustali od traženja posla.

Najviše radnih mesta u martu otvoreno je u profesionalnim i poslovnim uslužnim delatnostima i zdravstvu, ali je smanjen broj radnih mesta u trgovini.
XS
SM
MD
LG