Linkovi

Veći broj zahteva nezaposlenih za nadoknadu


Raste broj zahteva za nadoknadu nezaposlenima
Raste broj zahteva za nadoknadu nezaposlenima

U današnjem izveštaju Sekretarijata za rad navodi se da je situacija najgora od novembra i da je broj nezaposlenih veći nego što se predvidjalo

Broj ljudi koji su podneli zahtev za nadoknadu nezaposlenima u SAD porastao je za 28.000 prosle nedelje - na ukupno 385.000.

U današnjem izveštaju Sekretarijata za rad navodi se da je situacija najgora od novembra i da je broj nezaposlenih veći nego što je većina ekonomista predvidjala.

Broj zahteva za nadoknadu nezaposlenima je način da se prati koliko je radnika otpušteno u proteklom periodu. Najnvoiji izveštaj je u suprotnosti sa trendom poboljšanja zabeleženim nakon što su molbe za nadoknade nezaposlenima dostigle vrhunac tokom finansijske krize 2009.

Sutra će vladini stručnjaci izneti detaljniji uvid u američko tržište rada kad budu objavili stopu nezaposlenosti za mart. Ekonomisti koje je intervjuisala finansijska novinska služba Blumberg predvidjaju da će stopa nezaposlenosti ostati na relativno niskom nivou od 7,7 posto.

Oni takodje predvijaju da je američka ekonomija dobila još 195.000 više radnih mesta nego što je izgubila, jer neke kompanije propadaju dok druge firme zauzimaju njihovo mesto. Dobit u februaru je medjutim bila veća, jer je broj novih radnih mesta dostigao 236.000.
XS
SM
MD
LG