Linkovi

Pad poverenja potrošača


Poverenje potrošača na najnižem nivou u poslednje dve godine
Poverenje potrošača na najnižem nivou u poslednje dve godine

Poverenje američkih potrošača je palo na najniži nivo u više od dve godine, a tokom protekle godine su pojeftinile i kuće.

Današnji izveštaj organizacije "Konferens bord" ukazuje da pada i vrednosti kuća. Američki potrošači brinu zbog lošeg tržišta rada, mogućeg uticaja evropskih dužničkih problema na američku ekonomiju. U izveštaju o vrednosti kuća se navodi da su cene u avgustu manje za 3,8 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

Administracija predsednika Obame u međuvremenu je saopštila da pokreće nekoliko programa pomoći vojnim veteranima da se zaposle, dok predsednik nastoji da pokaže da je ozbiljan u pogledu otvaranja novih radnih mesta tokom turneje po tri savezne države na zapadu zemlje.

Obama je proteklih dana najavio nekoliko akcija za poboljšanje ekonomije kojim bi zaobišao republikance u Kongresu, jer su početkom meseca blokirali njegov zakonski predlog o zapošljavanju. Predsednik danas treba da prisustvuje nekim skupovima u Kaliforniji i Koloradu, a večeras treba da nastupi u emisiji popularnog TV voditelja Džeja Lenoa.

Američki predsednik takođe treba da prisustvuje skupovima u San Francisku i Denveru, na kojima biti prikupljana sredstva za predsedničku predizbornu kampanju. On je sinoć u Los Anđelesu prisustvovao skupovima u kući filmskog producenta Džemsa Lasitera i u kući glumice Melani Grifit i njenog supruga Antonija Banderasa, na kojima su gosti davali priloge za predsednikovu kampanju.

XS
SM
MD
LG