Linkovi

Obama za povećanje izvoza


Predsednik SAD i izvršni direktor kompanije "Dženeral Elektrik", tokom obilaska jedne od fabrika u državi Njujork
Predsednik SAD i izvršni direktor kompanije "Dženeral Elektrik", tokom obilaska jedne od fabrika u državi Njujork

Predsednik Obama izjavio je da su kreativnosti i inovacije američkih radnika ključ za podsticanje američke ekonomije i povećanje njene konkurentnosti na globalnom planu. On je to rekao nakon obilaska jedne od fabrika giganta “Dženeral Elektrik” u Skenektadiju u državi Njujork.

Predsednik Obama je naglasio da bi Sjedinjene Države trebalo da povećaju izvoz u druge zemlje i da bi cilj koji je on postavio prošle godine - da se američki izvoz udvostruči za pet godina, mogao da bude ostvaren.

Obama je takodje saopštio da postavlja izvršnog direktora Dženeral Elektrika, Džefrija Imelta, za novog predsednika Savetodanvnog odbora za ekonomski oporavak. Imelt je će na tom mestu zameniti nekadašnjeg predsednika federalnih rezervi, Pola Volkera, dok će savetodavno telo promeniti ime u - Predsednički savet za radna mesta i konkurentnost. Glavni zadatak tog tela biće pokretanje novih ideja za ubrzanje ekonomskog rasta.

Obama je takodje rekao da američka ekonomija raste, ali nedovoljno brzo i da bi Sjedinjene Države trebalo da ulože vanredne napore kako bi predvodile globalnu ekonomiju u 21. veku.

XS
SM
MD
LG