Linkovi

Pad prodaje u SAD


Prodaja je opala i na internetu u odnosu na isti period 2013.
Prodaja je opala i na internetu u odnosu na isti period 2013.

Obim prodaje na početku praznične sezone u Sjedinjenim Državama opao je u odnosu na prošlu godinu kako u prodavnicama takoi i na internetu.

Prema podacima američkog udruženja trgovaca na malo više od 133 miliona Amerikanca je obavilo kupovinu bilo u radnji ili putem interneta od četvrtka do danas. To je otprilike pet odsto manje u odnosu na prošlu godinu. Mnogi prodavci sada čekaju na današnji dan, takozvani „sajber ponedeljak“, jer u poslednje četiti godine na taj dan sve veći broj ljudi obavlja kupovinu na internetu kako bi izbegli gužve po radnjama. Organizacija Komskor, koja prati komercijalne trendove, saopštila je da je u prvih nekoliko nedelja novembra potrošnja na internetu bila veća nego u isto vreme prošle godine.

Inače, petak posle Dana zahvalnosti obično je dan kada Amerikanci najviše kupuju tokom godine, i kada mnogi prodavci zarade dovoljno da ne moraju da brinu o eventualnim gubicima. Manjak u kasi obično se beleži crvenim brojkama, dok se profit piše crnim brojkama, pa je tako i stvoren naziv „crni petak,“ za ovaj ključni poslovni period tokom godine.

XS
SM
MD
LG