Linkovi

Razgovori SAD-Kina o bezbednosti interneta


Bezbednost interneta veoma visoko na dnevnom redu sastanka zvaničnika SAD i Kine
Bezbednost interneta veoma visoko na dnevnom redu sastanka zvaničnika SAD i Kine

Američki zvaničnici navode da su pokrenuli pitanje ekonomskog hakovanja tokom jučerašnje sednice sa kineskom delegacijom u Vašigntonu.

Delegacije Sjedinjenih Država i Kine su diskutovale o osteljivom pitanju bezbednosti interneta tokom prvog dana četvorodnevnih razgovora sa ciljem proširenja saradnje dve svetske sile.

Američki zvaničnici navode da su pokrenuli pitanje ekonomskog hakovanja tokom jučerašnje sednice sa kineskom delegacijom u Vašingtonu. Oni su takodje naveli da su dve strane diskutovale o medjunarodnim normama interneta.

Bezbednost interneta je pretila da postane veliki problem u bilateralnim odnosima dve zemlje. Administracija predsednika Obame je optužila Kinu za umešanost u široko rasprostranjenu kampanju hakovanja na internetu kako bi bile ukradene tajne američkih vladinih institucija i biznisa u cilju ekonomske dobiti.

Zvaničnici se nadaju da će postići napredak pre nego što ministri dve strane sutra i u četvrtak u Vašingtonu održe godišnje razgovore o bezbednosti i ekonomiji.

Jang Jieči, visoko rangirani kineski zvaničnik, jedan od dvojice lidera na čelu delegacije iz Pekinga, kaže kako se nada da dijalog može da dovede do veće saradnje Sjedinjenih Država i Kine.
XS
SM
MD
LG