Linkovi

Počela istraga o incidentu na Kapitol hilu


Policajci pretražuju automobil umešan u jučerašnji incident na Kapitol hilu
Policajci pretražuju automobil umešan u jučerašnji incident na Kapitol hilu
Američke vlasti nastoje da otkriju zašto je juče jedna žena sa bebom u kolima pokušala da probije barijeru kraj Bele kuće, a zatim izazvala poteru ulicama Vašingtona koja se završila policijskom pucnjavom na Kapitol hilu u kojoj je ubijena.

Majka poginule, Ajdela Keri, identifikovala je svoju ćerku, 34-godišnju Mirjam Keri. Ona je izjavila za TV program ABC Njuz da je njena ćerka, posle rođenja svoje bebe avgusta prošle godine, patila od postnatalne depresije.

Policija je identifikovala žrtvu samo kao žensku osobu crne boje kože.

Zakonodavci i osoblje, zatečeni juče u zgradi Kapitola, nisu mogli da je napuštaju oko jedan sat dok se odvijao incident, ali policija kaže da niko od njih nije bio ugrožen.

Mirjam Keri je najpre pokušala da kolima savlada bezbednosnu ogradu kraj Bele kuće, a zatim se velikom brzinom uputila ka zgradi Kapitola. Šefica vašingtonske policije, Keti Lenijer, izjavila je da je vatra otvorena na najmanje dve lokacije pre nego što je osumnjičena ubijena u svom vozilu.

Vlasti kažu da su u incidentu dva policajca pretrpela lakše ozlede. Policija smatra da ovaj incident nije imao veze sa tekućim prestankom rada federalne vlade.

Beba koja se nalazila u kolima prebačena je na bezbedno mesto i u dobrom je stanju.
XS
SM
MD
LG