Linkovi

Njujork - raj za kupce poklona


Hamaher Šlemer je čuvena njujorška prodavnica u kojoj se mogu pronaći jedinstveni pokloni.
Hamaher Šlemer je čuvena njujorška prodavnica u kojoj se mogu pronaći jedinstveni pokloni.

Njujork je poznat kao „grad koji nikada ne spava“, a tokom prometne praznične sezone, mnogi Njujorčani i turisti hrle u „Veliku jabuku“ da dožive prizore i gradsku vrevu, ali možda i da pronađu savršen poklon za neku specijalnu osobu.

Za oko šest hiljada dolara, kupci sa dovoljno novca mogu da ga potroše u radnji „Hamaker Šlemer“ i kupe zabavni fliper, koji je samo jedan od hiljada neobičnih artikala zbog kojih je ova jedinstvena radnja svakodnevno prepuna kupaca.

Kada bih zarađivao četiri puta više nego što zarađujem, voleo bih da imam jedan od ovih.“

Uvek imaju nešto što je interesantno i nikada ne znate šta možete da pronađete“, kažu neki od njih.

Poslovođa prodavnice, Keri Kalderone, oduševljena je izborom robe u svojoj radnji. Ona objašnjava da je radnja mesto na kojem možete da kupite poklon kakav ne možete da pronađete nigde drugde. Dodaje da svi, mladi ili stari, koji traže neki neobičan proizvod, mogu tu da pronađu savršen poklon, po ceni od 9 dolara do 75 hiljada dolara. Ekonomske nevolje nisu naudile ovoj 163 godine staroj kompaniji.

„Naša radnja ove godine dobro prolazi zahvaljujući raznovrsnosti robe koju prodajemo. Te stvari ne možete da pronađete u drugim radnjama. I sa ovakvom ekonomijom, poslujemo dobro i prodajemo koliko god možemo.“

Medju izloženom robom je i najmanja kamera na svetu. Radi kao i standardna kamera i ima 32 megabajta memorije sa malim USB portom. Zatim, „Lin min grin“ mašina se pravi sa motorom od motocikla i tri točka, ali košta isto koliko i neki luksuzni automobil.

Tu je i predskazivač sudbine, Zoltar. Ponesite ga kući i reći će vam šta donosi sutrašnjica. Zoltar kombinuje humor sa maštom, poput mnoštva drugih proizvoda koji se nude ove praznične sezone.

Za neke kupce, dolazak u ovu radnju je isto što i život u svetu dečje mašte.

I dalje smo deca, ali sad imamo i novac da kupimo stvari koje hoćemo. Prema tome, kad god prođete pored prodavnice igračaka, dobro je malo zastati i poigrati se“, primećuje jedan kupac.

U ovoj prodavnici ima mnogo toga što može da se vidi, a sve je u duhu davanja poklona tokom ovogodišnjih praznika.



XS
SM
MD
LG