Linkovi

Ukrajinski autobus pogodjen granatom


Deset civila je poginulo, a 13 povređeno kada je granata pogodila putnički autobus istočno od Donjecka, koji je pod kontrolom separatista, saopštile su ukrajinske vlasti.

Vojni zvaničnici su naveli da je autobus pogođen tokom napada pobunjenika na vojni kontrolni punkt blizu grada Volnovake. Ministarstvo odbrane samoproglašene Narodne republike Donjeck demantovalo je međutim navode da su pobunjenici odgovorni za incident, ističući da je reč o provokaciji ukrajinske vlade.

Prethodno je otkazan planirani susret lidera Nemačke, Francuske, Ukrajine i Rusije o ukrajinskoj krizi, nakon što ministri spoljnih poslova tih zemalja nisu uspeli da na jučerašnjem sastanku u Berlinu postignu napredak u pogledu implementacije sporazuma o prekidu vatre. Samit je trebalo da bude održan u Astani, u Kazahstanu.

U međuvremenu, vojni komandant NATO-a, američki general Filip Bridlav optužio je Rusiju da i dalje podržava separatističke borce na istoku Ukrajini i izrazio zabrinutost što Moskva nastavlja da snabdeva, obučava i organizuje snage istočno od linije sukoba.

XS
SM
MD
LG