Linkovi

Reorganizacija ukrajinske vlade?


Pro-evropski skup u Kijevu
Pro-evropski skup u Kijevu

Poslanici Janukovičeve Stranke regiona danas su se sastali sa premijerom Mikolom Azarovim kako bi zatražili sveobuhvatne promene u sastavu njegove vlade

Vladajuća stranka u Ukrajini zatražila je sveobuhvatnu reorganizaciju vlade što je znak da rukovodstvo nastoji da smiri demonstrante koji se protive ekonomskom paktu sa Rusijom.

Zakonodavci Janukovičeve Stranke regiona danas su se sastali sa premijerom Mikolom Azarovim kako bi zatražili “90- procentne promene“ u sastavu njegove vlade.

Janukovič je prethodno ponudio izvestan broj ustupaka, uključujući otpuštanje visokih funkcionera zbog toga što je policija upotrebila silu protiv demonstranata. Medjutim, pro-evropska opozicija je odbacila te poteze kao nepotpune mere i lideri zahtevaju ostavku Azarova kao i održavanje prevremenih predsedničkih i parlamentarnih izbora.

U medjuvremenu, savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina nagovestio je da će sutra u Moskvi na razgovorima sa Janukovičem biti postignut sporazum o važnom zajmu. U medjuvremenu, jedan ukrajinski ministar je rekao kako je verovatan i sporazum o manjim cenama za ruski gas.
XS
SM
MD
LG