Linkovi

Protesti u Ukrajini se nastavljaju


Protesti u Ukrajini proširili se na brojne gradove
Protesti u Ukrajini proširili se na brojne gradove

Medjutim, trojica opozicionih lidera koji učestvuju u protestima nisu uspeli da udju u zgradu vlade.

Demonstranti su se danas okupili ispred sedišta ukrajinske vlade u Kijevu protestujući zbog odluke da se ne potpiše trgovinski sporazum sa Evropskom unijom i umesto toga intenziviraju veze sa Rusijom.

Medjutim, trojica opozicionih lidera koji učestvuju u protestima nisu uspeli da udju u zgradu vlade. Vitalij Kličko, Arsenij Jatsenjuk i Oleg Tjagnibok su se nadali susretu sa ministrima kako bi ih zamolili da ponovo razmotre potpisivanje sporazuma sa Evropskom unijom kao što je prvobitno planirano. Potpisivanje trgovinskog sporazuma sa Evropskom unijom je trebalo je da se obavi na dvodnevnom samitu koji počinje sutra u glavnom gradu Litvanije Vilnjusu.

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič još uvek planira da prisustvuje tom samitu radi razgovora o mogućnosti trostranih razgovora sa Rusijom i Evropskom unijom o ukrajinskoj ekonomiji.

Lideri EU optužili su Rusiju da vrši politički i ekonomski pritisak na Ukrajinu da bi odložila potpisivanje političkog i trgovinskog sporazuma što Rusija demantuje.
XS
SM
MD
LG