Linkovi

Uhapšen osumnjičeni za napad u Bangkoku


Šef policije, general Somjot Pumpanmoung djae izjavu novinarima o hapšenju osumnjičenog, 29. avgusta 2015.
Šef policije, general Somjot Pumpanmoung djae izjavu novinarima o hapšenju osumnjičenog, 29. avgusta 2015.

Jedna osoba je uhapšena u Tajlandu u vezi sa prošlonedeljnim bombaškim napadom u Bankoku u kojem je poginulo najmanje 20 osoba.

Muškarac, za kojeg je rečeno da je strani državljanin, je optužen za posedovanje eksploziva i nalazi se u vojnom zatvoru, rečeno je novinarima.

Portparol policije izjavio je da je osumnjičeni uhapšen danas u predgrađu Bangkoka nakon što je policija pronašla mogući materijal za pravljenje bombe u stanu koji je iznajmljivao. U njegovom stanu takodje je pronadjeno nekoliko falsifikovanih turskih pasoša.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad koji se dogodio u popularnom hramu Eravan u centru Bangkoka. Vlasti su saopštile da su turisti bili među žrtvama, dok je više odoba povređeno.

Policija je objavila crtež mlađeg muškarca, verovatno stranca, sa naočarima, koji je identifikovan kao glavni osumnjičeni.

On je viđen na snimcima bezbednosnih kamera kako ostavlja ranac na ogradi hinduističkog hrama i odlazi neposredno pred eksploziju. Nije jasno da li je osumnjičeni povezan sa bilo kojom terorističkom grupom.

XS
SM
MD
LG