Linkovi

Sastanak Erdogana sa demonstrantima


Turski premijer Redžep Tajip Erdogan tokom susreta sa pojedinim aktivistima
Turski premijer Redžep Tajip Erdogan tokom susreta sa pojedinim aktivistima

Pojedini demonstranti i građanska udruženja kritikovali sastanak turskog premijera sa pojedinim aktivistima, ističući da je reč o vladinoj grupi

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan sastao se danas sa manjom grupom antivladinih demonstranata, posle još jedne noći sukoba u centru Istanbula.

Ali dok je trajao sastanak Erdogana sa delegacijom od 11 studenata, akademika i umetnika, neki demonstranti okupljeni na Gezi parku u Istanbulu i građanska udruženja odbacili su te razgovore ističući da se radi o vladinoj grupi.

Turska policija rasterala je danas demonstrante sa centralnog trga u Istanbulu, posle sukoba tokom noći. Operacija policije usledila je posle skoro dve nedelje demonstracija na trgu Taksim koje su počele kada su demonstranti hteli da spreče vlasti da uklone gradski park Gezi u blizini trga.

Demonstranti su takođe zatražili ostavku Erdogana optužujući ga za nametanje svojih konzervativnih islamističkih stavova sekularnoj državi. Premijer je optužio demonstrante da namerno žele da naruše sliku Turske u svetu i njenu ekonomiju.
XS
SM
MD
LG