Linkovi

Hilari Klinton u poseti Tunisu

  • Vesti Amerike

Američka državna sekretarka Hilari Klinton primila je buket cveća prilikom posete Crvenom polumesecu, 17 mart 2011.

Američka državna sekretarka Hilari Klinton primila je buket cveća prilikom posete Crvenom polumesecu, 17 mart 2011.

Američka državna sekretarka Hilari Klinton, koja je u poseti Tunisu, pozvala je prelaznu vladu u toj zemlji da sprovede reforme koje podstiču ekonomski razvoj.

Hilari Klinton je doputovala u Tunis kasno sinoć, posle dvodnevne posete Egiptu, gde je takodje podsticala lidere da sprovedu demokratske reforme.

Ona je američki funkcioner najvišeg ranga koji je doputovao u zvaničnu posetu Tunisu od kako je u januarskom ustanku zbačena vlada predsednika Zine El Abidina Ben Alija.

Taj ustanak - koji je izazvao slične ustanke u drugim zemljama Bliskog istoka i severne Afrike – delimično je bio podstaknut visokom stopom nezaposlenosti u Tunisu.

Tokom posete kancelariji Crvenog polumeseca u istoimenom glavnom gradu, Hilari Klinton je rekla da je tuniska revolucija stvorila nadu koja sada mora da se pretoči u rezultate putem ekonomskih i političkih reformi.

Američka državna sekretarka će održati sastanak sa liderima građanskih organizacija, aktivistima i funkcionerima, uključujući predsednika prelazne vlade Fuada Mebazau.

Nekoliko stotina tuniskih demonstranata protestvovalo je juče zbog posete državne sekretarke Hilari Klinton, rekavši da se protive onome što smatraju stranom intervencijom u svojoj zemlji.

XS
SM
MD
LG