Linkovi

Troicki: Mogu još da napredujem


Troicki: Mogu još da napredujem
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:02 0:00

Drugi reket Srbije za Glas Amerike govorio o periodu od povratka na teren posle suspenzije, koji je za njega bio veoma uspešan, ali i svojim velikim ambicijama, kada je reč o nastavku sezone...

U Vašingtonu se prošle nedelje igrao teniski turnir Siti Open iz serije 500, na kojem je učestvovao i srpski teniser Viktor Troicki, koji je – pomalo neočekivano – poražen već u svom prvom meču u glavnom gradu SAD. Troicki je posle duela sa Australijancem Semom Grotom za Glas Amerike govorio o periodu od povratka na teren posle suspenzije, koji je za njega bio veoma uspešan, ali i svojim velikim ambicijama, kada je reč o nastavku sezone.

Pre sedam godina, kao 22-godišnjak, koji se tek probio u prvih 100 na svetskoj rang listi, Troicki je u Vašingtonu stigao do prvog ATP finala, pobedivši na tom putu i Endija Rodika. Ove godine, deveti nosilac, završio je takmičenje već na startu.

„Činjenica je da nisam zadovoljan ovim mečom, zaista sam slabo odigrao. Imao sam malu pauzu posle Dejvis kupa i možda nisam najpremnije ušao u ovaj turnir, znao sam da neću biti 100 odsto spreman, ali verovao sam da mogu makar da odigram bolji meč. Međutim, nije išlo, nisam servirao dobro, što je bio jedan od ključnih faktora, dok je protivnik servirao dobro, on je jak server. Šta je tu je, sledeće nedelje je novi turnir, mnogo važniji, u Montrealu, tako da ću gledati da se što bolje pripremim za taj turnir“.

Poraz u Vašingtonu nije mogao da poremeti zadovoljstvo Troickog i njegovih navijača, koje su izazvale njegove partije u poslednjih godinu dana, od kada se – posle suspenzije zbog nepoštovanja pravila anti-doping agencije – vratio na teren. Dvadesetdevetogodišnji Beograđanin je od kraja jula prošle godine napredovao za više od 800 mesta na svetskoj rang listi i posle Vimbldona se vratio u najboljih 20.

„Veoma sam zadovoljan, posle tačno godinu dana ušao sam ponovo u prvih 20 godina, što jeste velika stvar i zaista mi je onako puno srce i presrećan sam što sam ostvario takav uspeh, a s druge strane sam željan i gladan rezultata, mislim da mogu još bolje. Radim naporno da što više unapredim igru i što bolje nastavim sezonu. Ove nedelje nije išlo, ali se nadam da će od sledećeg turnira već biti bolje... Eto, kao što sam rekao, veliku sam stvar već napravio, ali mislim da mogu još dosta da napredujem“.

Troicki je pre četiri godine stigao na prag najboljih 10 igrača sveta – bio je 12. na svetskoj rang listi. Sada, želi da nadmaši taj rezultat i uđe u elitno društvo svetskog tenisa.

„To sam rekao još i ranije, eventualno još i bolje ako je moguće. Ima zaista sjajnih igrača, mnogo sjajnih igrača, svi žele taj neki sam vrh, da budu u prvih 10 igrača sveta... Daću sve od sebe, znam da neće biti lako, ali nije bilo lako ni do sada, doći od 870. mesta, ne znam ni koji sam bio, do 20. Ali idemo korak po korak, osećam se dobro i sa samopouzdanjem ulazim u naredne turnire“.

Prvi sledeći korak je turnir u Montrealu, gde su potencijalni rivali u njegovom delu žreba između ostalih - Rafael Nadal i Kei Nišikori.

XS
SM
MD
LG