Linkovi

Tramp u potrazi za novim savetnikom za nacionalnu bezbednost


Donald Tramp na mitingu u Melburnu, 18. februar 2017.
Donald Tramp na mitingu u Melburnu, 18. februar 2017.

Predsednik SAD Donald Tramp razgovaraće sa četiri kandidata za položaj savetnika za nacionalnu bezbednost, na kraju burne nedelje tokom koje je otpustio jednog bivšeg vojnog oficira, dok je čovek, kojem je prvo ponudio da ga zameni, tu ponudu odbio.

Tramp, koji provodi vikend u svom odmaralištu Mar-a-Lago na Floridi planira da o popunjavanju upražnjene funkcije razgovara licem u lice ili telefonom sa četvoricom kandidata: vršiocem dužnosti savetnika za nacionalnu bezbednost Kitom Kelogom, penzionisanim generalom vojske SAD, bivšim američkim ambasadorom u UN Džonom Boltonom, generalom H. R. Mekmasterom i nadzornikom Američke vojne akademije u Vest Pointu generalom Robertom Kaslenom.

Tramp takođe planira da obavi nekoliko telefonskih razgovora sa stranim liderima i da sa saradnicima održi sastanak o zdravstvenoj zaštiti.

Predsednik Tramp je tokom jučerašnjeg velikog skupa na Floridi, koji je podsećao na jedan od mitinga iz Trampove kampanje, poručio da je njegova administracija ostvarila "neverovatan papredak", ali se još jednom žalio na ono što je nazvao "neistinitim" izveštajima u američkim medijima.

Masa Trampovih pristalica okupljena u hangaru za avione u Melburnu, na Floridi, burno je pozdravila Trampove komentare. Neki od njih imali su transparente u kojima ga pozivaju da se kandiduje za predsednika i 2020. godine, iako je njegov četvorogodišnji mandat tek počeo 20. januara.

XS
SM
MD
LG