Linkovi

Tramp napao "NBC Njuz" zbog izveštavanja o ruskom mešanju u izbore


Američki predsednik Donald Tramp dodatno je podstakao kontroverzu u slučaju ruskog mešanja u novembarske predsedničke izbore svojim današnjim napadima na mrežu "NBC Njuz" i njenog političkog direktora Čaka Toda.

U dve poruke na Tviteru, koje je objavio jutros, Tramp se rugao Todovom izgledu, kritikovao mrežu zbog toga što ne izveštava više o optužbama da je predsednik Barak Obama prisluškivao Trampovu kampanju, za koje ne postoje dokazi, i pozvao NBC da prekine da izveštava o ruskom mešanju u američke izbore.

S druge strane, Bela kuća je u petak uputila pomešane signale kada je reč o ponudi bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina da sarađuje u kongresnim istragama koje se bave kontaktima između Trampovih savetnika u kampanji i Rusije, ukoliko mu bude garantovan imunitet od krivičnog gonjenja.

Portparol Bele kuće Šon Spajser je na redovnom brifingu za medije rekao da "neće da daje Majku Flinu ili bilo kome drugom pravne savete sa podijuma u Beloj kući" o tome da li bi trebalo da svedoče pred kongresnim odborima. Spajserova izjava bila je u suprotnosti sa prethodnim tvitom predsednika Trampa koji se složio da Flin treba da traži imunitet pre nego što bude svedočio u - kako ih je opisao - politički motivisanim kampanjama uznemiravanja.

Upitan da li je Bela kuća zabrinuta da Flin ima informacije koje bi mogle da naškode Trampovoj administraciji, Spajser je odgovorio kratko:

"Ne".

XS
SM
MD
LG