Linkovi

Tramp: Moja predsednička strana biće dosadna


Donald Tramp, republikanski predsednički pretendent u Njujorku, 17. april 2016.
Donald Tramp, republikanski predsednički pretendent u Njujorku, 17. april 2016.

Donald Tramp juče je vodio kampanju u Pensilvaniji, gde se u utorak održavaju primarni izbori, dok se njegovi najbliži saradnici sastaju sa zvaničnicima republikanske partije.

Tri republikanska predsednička pretendenta i njihovi saradnici pokušavaju da ubede partijske zvaničnike, u jednom odmaralištu na Floridi, da pokušaju da oblikuju pravila prema kojima bi mogla da se sprovede sporna bitka za nominaciju na Nacionalnoj konvenciji u julu.

Tramp je rekao da različita pravila u određenim državama rade protiv njega. Ipak, on tvrdi da će osvojiti 1.237 delegata koji su potrebni za dobijanje partijske nominacije na opštim izborima u novembru. Ali ne očekujte od njega da već sada pokaže svoju predsedničku stranu.

“Imamo posao da uradimo. Imamo još ostataka. Moram to da završim. Ja moram, mi moramo. A, nama toliko dobro ide i moramo da budemo jaki još malo. I biću u jednom trenutku. Biću toliko predsednički da će vama biti toliko dosadno i vratiću se kao predsednička osoba i umesto 10 hiljada ljudi, imaću 150 ljudi koji će reći, ovaj momak zaista izgleda predsednički", tvrdi Tramp.

Uprkos Trampovom optimizmu da je osigurao nominaciju, pojedini politički analitičari kažu da je teška borba za nominaciju na stranačkoj konvenciji, vrlo verovatna.

Na demokratskoj strani, senator Berni Sanders vodio je juče kampanju u Pensilvaniji, nadajući se boljim rezultatima na primarnim izborima u utorak, nakon što je Hilari Klinton ubedljivo pobedila u Njujorku, ranije ove nedelje.

"Kada smo počeli ovu trku, oni su napravili nacionalnu anketu. Sekretarka Klinton bila je 65 odsto ispred nas. U poslednjih nekoliko nedelja, ima nekoliko anketa koje kažu da smo mi ispred nje. I ako pogledate na odnos na opštim izborima između Donalda Trampa i drugih republikanaca protiv Klinton i mene, mi skoro uvek bolje stojimo protiv Trampa, nego Klinton", poručio je Sanders.

On će imati još pet mogućnosti sledeće nedelje da proveri da li će se njegova popularnost pretvoriti u dovoljan broj glasova da pobedi Klinton, koja izgleda da je na putu da osigura nominaciju.

XS
SM
MD
LG