Linkovi

Tipsarević u dva finala u Čenaju


Tipsarević u dva finala u Čenaju
Tipsarević u dva finala u Čenaju

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u finale prvog turnira na kojem nastupa ove sezone, u indijskom gradu Čenaju, čiji je nagradni fond 400 hiljada dolara.

Tipsarević, koji je kao 9. na svetskoj rang-listi postavljen za prvog nosioca turnira, u polufinalu je pobedio Japanca Go Soedu - 6:1 i 6:4 za sat i 19 minuta igre. Tako je Tipsarević u svom petom nastupu u Čenaju, posle dva polufinala zaredom, konačno stigao do meča za titulu.

U osmom ATP finalu u karijeri, Tipsarević će se za treći trofej boriti protiv Kanađanina crnogorskog porekla Miloša Raonića, koji je u drugom polufinalu pobedio Španca Nikolasa Almagra - 6:4 i 6:4. Dvadeset-jednogodšnji Raonić proglašen je za novajliju godine u 2011. u izboru Udruženja teniskih profesionalaca, a on i Tipsarević se do sada nikad nisu sastajali.

Pobednik turnira osvojiće 250 bodova za ATP rang-listu i novčanu nagradu od skoro 72 hiljade dolara.

Nekoliko sati posle pobede u polufinalu singla, Tipsarević je ostavrio plasman i u finale dubla. Zajedno sa Indijcem Leanderom Paesom sutra će se boriti i za tu titulu, protiv Izraelaca Erliha i Rama.

XS
SM
MD
LG