Linkovi

Serena odbranila titulu na Vimbldonu


Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams osvojila je četvrtu titulu šampionke Vimbldona i ukupno 13. Grand Slem trofej u karijeri.

U finalu, Amerikanka je očekivano pobedila Ruskinju Veru Zvonarjevu - 6:3 i 6:2, posle svega sat i sedam minuta igre i tako odbranila titulu koju je osvojila prošle godine. To je ujedno prvi trofej na Vimbldonu, koji je Serena osvojila, a da u finalu nije pobedila svoju stariju sestru.

Dvadeset-petogodišnjoj Zvonarjevoj ovo je bilo prvo Grand Slem finale u karijeri, a poražena je i u finalu ženskih dublova, sa sunarodnicom Vesninom. Njih dve su na putu do finala pobedile sestre Vilijams i tako ih sprečile da osvoje petu uzastopnu zajedničku titulu na Vimbldonu, ali su u meču za trofej, bolje od njih bile Amerikanka Vanija King i Kazahstanka Jaroslava Švedova - 7:6 (6) i 6:2.

U konkurenciji muških dublova, Austrijanac Jirgen Melcer i Nemac Filip Pečner pobedili su švedsko-rumunsku kombinaciju Lindšted/Tekau - 6:1, 7:5 i 7:5.

Vimbldon se završava sutra finalnim duelom u konkurecniji tenisera, u kojem se sastaju Rafael Nadal i Tomaš Berdih, a posle njih na centralni teren All-England kluba izlaze mešoviti parovi: Amerikanka Lisa Rejmond i Južnoafrikanac Vesli Mudi protiv Kare Blek iz Zimbabvea i Indijca Leandera Paesa.

XS
SM
MD
LG