Linkovi

Troicki predao Đokoviću


Novak Đoković tokom meča 3. kola Otvorenog prvenstva Australije sa Viktorom Troickim
Novak Đoković tokom meča 3. kola Otvorenog prvenstva Australije sa Viktorom Troickim

Petog dana Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, najbolji srpski teniser Novak Đoković odigrao je samo jedan set protiv svog saigrača iz reprezentacije Viktora Troickog i plasirao se u osminu finala. Pored Đokovića, uspešan je bio i Nenad Zimonjić, koji je u paru sa Francuzom Mikaelom Lodrom, u dva seta (6:3, 6:2 protiv Španaca Anduhara i Himeno-Travera) obezbedio plasman u treće kolo.

Zbog povrede stomačnih mišića Viktor Troicki je posle izgubljenog prvog seta – 6:2 predao meč Novaku Đokoviću, koga u narednoj rundi očekuje duel s Nikolasom Almagrom. Španac je u tri seta eliminisao Hrvata Ivana Ljubičića - 6:4, 7:6 (8), 6:3.

I dok kod tenisera, petog dana takmičenja u Melburnu nije bilo velikih iznenađenja, s obzirom da su pobede ostvarili Rože Federer, Tomaš Berdih, Endi Rodik i Fernando Verdasko, uz Stanislasa Vavrinku, koji je bio bolji od Gaela Monfisa, kod teniserki su takmičenje završile dve nekadašnje prvorangirane na WTA rang-listi.

Prošlogodišnja finalistkinja Žastin Enan doživela je najraniji poraz na Grand Slem turniru još od Vimbldona 2005, pošto ju je sa 2:0, po setovima 6:4 i 7:6 (8) pobedila Svetlana Kuznjecova. Ruskinji, koja ima dve Grand Slem titule u karijeri, osvojene u Njujorku 2004. i pre dve godine u Parizu, to je bila tek treća pobeda u 19 susreta sa Belgijankom i prva na jednom od četiri najveća turnira. Njena naredna protivnica biće zvanična šampionka Rolan Garosa Frančeska Skjavone.

Najveća američka nada u Melburnu, Venus Vilijams, takođe je završila nastup u trećem kolu, pošto je zbog obnovljene povrede prepona morala da preda meč Nemici Andrei Petković, posle samo jednog odigranog gema.

Marija Šarapova namučila se protiv Julije Gerges, takođe iz Nemačke – 4:6, 6:4 i 6:4, dok su bez većih problema plasman u osminu finala obezbedile Karolina Voznijacki, Na Li i Viktorija Azarenka.

XS
SM
MD
LG