Linkovi

Dodela Emija: Trijumf "Čiste hemije"


Ekipa serije "Čista hemija" posle osvojenog Emija razgovara sa novinarima.
Ekipa serije "Čista hemija" posle osvojenog Emija razgovara sa novinarima.

Na 66. godišnjoj dodeli najprestižnijih televizijskih nagrada Emi, "Čista hemija" je dominirala u kategoriji drame dok je "Moderna porodica" trijumfovala medju komedijama

"Čista hemija" (Breaking Bad) sinoć je proglašena najboljom dramskom TV serijom na američkoj televiziji na dodeli nagrada Emi u Los Andjelesu.

Kultna serija o srednjoškolskom profesoru hemije, obolelom od raka, koji postaje opasan trgovac drogom, ove godine je završena na kablovskom kanalu AMC posle pet sezona emitovanja, a osvojila je najvažnijeg Emija drugu godinu za redom. Brajan Krenston, koji gumači ulogu Voltera Vajta, odneo je nagradu za najboljeg glumca u dramskoj seriji dok su njegove kolege Aron Pol i Ana Gan osvojili Emija za najboljeg glumca u epizodnoj ulozi i najbolju glumicu.

Komedija "Moderna porodica" osvojila je petog uzastupnog Emija u svojoj kategoriji, i tako izjednačila rekord koji je postavila komedija iz 1990-ih "Frejžer." Taj Burel, jedan od članova njene glumačke postave, osvojio je svog drugog Emija za najboljeg glumca u epizodnoj ulozi u komičnoj TV seriji.

66. godišnja dodela Emija nastavila je trend da serije emitovane na kablovskim kanalima kao što su AMC i HBO, kao i video usluge strimovanja preko interneta, poput Netfliksa, dobijaju više nominacija od tradicionalnih TV mreža kao što su ABC, NBC, CBS i Foks.

U toku jučerašnje ceremonije, glumac i komičar Bili Kristal održao je potresni omaž svom kolegi Robinu Vilijamsu koji je izvršio samoubistvo pre dve nedelje.

XS
SM
MD
LG