Linkovi

Ženske suze smanjuju muški seksualni nagon


Ženske suze smanjuju muški seksualni nagon
Ženske suze smanjuju muški seksualni nagon

Novim istraživanjem u Izraelu, ustanovljeno je da ženske suze imaju fizički i psihološki uticaj na muškarce. Naučnici koji su učestvovali u istraživanju kažu da ih je iznenadilo kada su utvrdili da suze smanjuju seksualni nagon muškarca. Neke žene ovde u Vašingtonu, takođe su iznenađene tim otkrićem.

Ženske suze ne pobuđuju samo holivudsku romansu... Mami Parker kaže da je iz prve ruke iskusila šta njene suze mogu da učine muškarcu.

Ako plačem, oni su samo još osećajniji i nežniji i u nekim slučajevima čak seksualniji.“

Međutim, rezultati nove studije pokazuju da je istina sasvim drugačija, ako je muškarac dovoljno blizu da oseti miris ženskih suza.

Ono što najviše iznenađuje je da suze smanjuju seksualni nagon, što bi moglo da bude intuitivno, ali nas je zaista iznenadilo", primećuje istraživač Idan Frumin iz Naučnog instituta „Vajcman“ u Izraelu,

U intervjuu za Glas Amerike, Frumin kaže da su on i njegove kolege ustanovile da kod muškarca koji omiriše ženske suze nivo testosterona opadne za 10 do 15 odsto.

Tu dolazi do nekakve hemijske komunikacije, verovatno kroz nos.“

Istraživač Jara Ješurun je jedna od šest žena koje su poklonile svoje suze za ovo istraživanje, gledajući „Vreme nežnosti“ i druge tužne filmove. Ona kaže da bi uticaj ženskih suza na muškarce mogao da bude još jedan način smanjivanja testosterona u okviru tretmana raka prostate.

To bi bio bezbolan način da se to učini.“

Naučnici iz Instituta „Vajcman“ kažu da bi takođe voleli da istraže na koji način hemikalije u suzama dece i muškaraca mogu da utiču na druge.

Od bivšeg američkog predsednika Džordža Herberta Vokera Buša do novog predsednika Predstavničkog doma Džona Bejnera, mnogi ljudi kažu da muške suze mogu da imaju veoma različito dejstvo na žene.

Kad žena vidi muškarca koji plače, verovatno će više da ga zavoli“, smatra Džef Toliver iz Vašingtona.

Postanu mi slađi, jer osetim kao da na posletku vidim njihovu mekšu stranu“, kaže Ana Lijang.

Kad smo zajedno i shvatim da tu postoje emocije, sve postaje nekako specijalnije“, misli Sondra Meklari.

Ove žene kažu da su suze dovoljno specijalne - da obilno povećaju seksualnost njihovih muškaraca.



XS
SM
MD
LG