Linkovi

Tarner optimista da će Kongres uskoro glasati o članstvu CG u NATO


Kongresmen Majk Tarner posle susreta sa crnogorskim ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem
Kongresmen Majk Tarner posle susreta sa crnogorskim ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem

Optimista sam da će članstvo Crne Gore u NATO-u biti uskoro odoboreno u američkom Kongresu, kazao je za Glas Amerike republikanski kongresmen i bivši predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a Majkl Tarner koji se u Vašingtonu sastao sa crnogorskim ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem. Tarner je nedavno uputio pismo predsjedniku Donaldu Trampu, pozivajući ga da javno podrži ulazak Crne Gore u Alijansu.

“Dijelimo isti cilj – a to je da se odobri članstvo Crne Gore. Vjerujem da u Senatu postoje određena proceduralna pitanja, ali je podrška snažna u oba doma Kongresa. Prethodno smo usvojili zajedničku rezoluciju kojom smo podržali Crnu Goru i radićemo na tome da se ovo pitanje riješi. Nastavićemo da podstičemo odobravanje crnogorskog članstva u NATO", kazao je Tarner.

Na pitanje Glasa Amerike da li je optimista da će se to uskoro dogoditi, Tarner odgovara: “Apsolutno. Cnogorsko članstvo ima ubjedljivu podršku u Kongresu i radićemo sa ministrom i ambasadom na tome da se to pitanje riješi.”

XS
SM
MD
LG