Linkovi

Tadić: Ulagati u Srbiju


Predsednik Srbije govori na simpozijumu u Harvard klubu u Njujorku
Predsednik Srbije govori na simpozijumu u Harvard klubu u Njujorku

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je danas u Njujorku američke poslovne ljude da investiraju u Srbiju ocenivši da bi im to, zbog njenog strateškog položaja i važnih sporazuma sa vodećim ekonomijama sveta, omogućilo pristup tržištu od blizu milijardu ljudi.

Ako ste zainteresovani za ulaganje u Evropu, nema boljeg mesta od Srbije. Želim da izadjete iz ove sobe sa saznanjem da Srbija iskreno pozdravlja američke investicije, kazao je Tadić u izlaganju na simpozijumu “Putevi prosperiteta” u Harvard klubu.

Predsednik Srbije je dodao da Srbija vidi SAD kao strateško-ekonomskog partnera, a sebe kao geo-ekonomsku sponu izmedju zapadne i jugoistočne Evrope, Bliskog istoka, severne Afrike i centralne Azije. Poboljšanje poslovne saradnje SAD i Srbije ne samo što pomaže izgradnju mostova između naše dvije zemlje, već i doprinosi prosperitetu naših naroda, u interesu svih, naglasio je Tadić.

Simpozijumu u Harvard klubu, prisustvovali su predstavnici kompanija US stil, Filip Moris, Bel Pekidžing, Boing, Majkrosoft, Keterpilar, Džonson i Džonson, Dženeral elektrik, IBM, kao i lanaca hotela Hajat, Hilton i Meriot.

XS
SM
MD
LG