Linkovi

Sirija: U eksploziji stradalo 20 osoba


Snage sirijske vlade u pokrajini Dara
Snage sirijske vlade u pokrajini Dara

Opservatorija je u telefonskom razgovoru sa VOA saopštila da „se sukobi i bombardovanja odigravaju u gotovo svakoj sirijskoj pokrajini“

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Britaniji, saopštila je da je u današnjim eksplozijama u pokrajini Dara poginulo devet osoba dok se širom zemlje vode oštre borbe uz upotrebu artiljerije.

Opservatorija je u telefonskom razgovoru sa Glasom Amerike saopštila da „se sukobi i bombardovanja odigravaju u gotovo svakoj sirijskoj pokrajini“, od Dare na jugu do Alepa na severu. Predstavnik te grupe, Mataz Suheil, izvestio je o teškim artiljerijskim napadima na zapadni do grada Alepa i dodao da je pet neidentifikovanih tela pronadjeno u distriktu Zahra.

Sirijska državna novinska agencija SANA danas je saopštila da je vojska ubila grupu terorista i uništila „fabrike eksploziva„ u Alepu.

U međuvremenu, turske snage su u današnjoj pucnjavi preko granice ubili jednog pripadnika kurdskih paravojnih snaga. Druga sirijska opoziciona grupa Lokalni odbori za koordinaciju saopštila je da su snage sirijske vlade gadjale uporišta pobunjenika nadomak Damaska.
XS
SM
MD
LG