Linkovi

Nastavak nasilja u Siriji


Nastavak sukoba u Siriji
Nastavak sukoba u Siriji

Nakon žestokih sukoba u Alepu prekinuto snabdevanje vodom pojedinih delova grada, dok su se zvaničnici EU založili za pooštravanje sankcija

Snabdevanje vodom pojedinih delova sirijskog grada Alepa prekinuto je danas nakon što je u žestokim sukobima vladinih snaga i pobunjenika oštećena glavna vodovodna cev.

Opozicioni aktivisti tvrde da je cev pogođena tokom raketnog napada sirijskih snaga bezbednosti. Sirijski zvaničnici pak optužuju pobunjenike za sabotažu.

U međuvremenu, u toku su diplomatski napori za okončanje nasilja u Siriji, u kojem je poginulo 20 hiljada ljudi, dok su hiljade bile primorane da napuste svoje domove. Ministri inostranih poslova Evropske unije su na sastanku na Kipru zaaložili za pooštravanje sankcije protiv Sirije.

Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton takođe je pozvala sirisjke opozicione frakcije da sarađuju, naglašavajući da je važno za Sirijce da smatraju da su "dio budućnosti."

Evrpski zvaničnici najavili su i saradnju sa novim izaslanikom Ujedinjenih nacija i Arapske lige Lakdarom Brahimijem, koji će sa zvaničnicima lige sutra u Kairu razgovarati o krizi u Siriji.
XS
SM
MD
LG