Linkovi

Sirijski kabinet podneo ostavku


Prizor sa jučerašnjih demonstracija u znak podrške sirijskom predsedniku Bašaru al-Asadu, u gradu Alepo, ne severu zemlje
Prizor sa jučerašnjih demonstracija u znak podrške sirijskom predsedniku Bašaru al-Asadu, u gradu Alepo, ne severu zemlje

Sirijska televizija izvestila je da je sirijski kabinet podneo ostavku u jeku demonstracija podrške vladi i očekivanja da se predsednik Bašar al-Asad obrati naciji. Najnovijim događajima prethodile su višednevne demonstracije protiv vlade, u kojima je poginulo na desetine ljudi.

Pristalice vlade danas su u velikom broju izašle na ulice Damaska i drugih gradova, kako bi učestvovale na mitinzima pod pokroviteljstvom vlasti. Demonstranti skandiraju parole i mašu zastavama i slikama predsednika.

Novinske agencije izveštavaju da bi predsednik Asad mogao narednih dana da objavi ukidanje 50-godišnjeg vanrednog stanja.

Opozicioni protesti predstavljali su do sada najozbiljniju pretnju 11-godišnjoj vladavini predsednika Asada i dominaciji njegove porodice.

Pripadnici sirijskih službi bezbednosti nastojali su da uguše te demonstracije uz pomoć suzavca i bojeve municije. Grupa za odbranu ljudskih prava Hjuman rajts voč, čije sedište je u Sjedinjenim Državama, kaže da je od početka protesta u Siriji ubijena najmanje 61 osoba.

XS
SM
MD
LG