Linkovi

U Siriji poginulo 5 vojnika


U Siriji poginulo 5 vojnika
U Siriji poginulo 5 vojnika

Sirijski borci za ljudska prava kažu da je u sukobu pripadnika bezbednosnih snaga i po svemu sudeći vojnih dezertera, poginulo pet vladinih vojnika. Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, danas je saopštila da se sukob dogodio u pokrajini Homs.

U toj pokrajini se pojačavaju sukobi vladinih trupa i vojnika koji su prešli na stranu opozicije, dok vlasti nastavljaju obračun sa protivnicima predsednika Bašara al-Asada.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun, danas je u Švajcarskoj zatražio od predsednika Asada da prekine ubijanje civila i dozvoli međunarodnu istragu na osnovu optužbi za kršenje ljudskih prava.

Ujedinjene nacije kažu da je više od 3 hiljade ljudi ubijeno u Siriji, od početka ustanka protiv režima u toj zemlji, pre sedam meseci.

Arapska liga je u nedelju saopštila da će dovesti sirijsku vladu i opozicione grupe za pregovarački sto kako bi se stalo na put nasilju. Generalni sekretar Arapske lige, Nabil Elarabi, rekao je da grupa namerava da započne dijalog u roku od 15 dana. On je to izjavio posle hitne sednice ministara inostranih poslova Arapske lige, u Kairu.

XS
SM
MD
LG