Linkovi

Suđenje Pistorijusu: Propusti policije u istrazi


Detalj sa suđenje, gde se na monitoru vidi fotografija Oskara Pistorijusa, kako stoji us vojoj kući, neposredno pošto je pucao na svoju devojku
Detalj sa suđenje, gde se na monitoru vidi fotografija Oskara Pistorijusa, kako stoji us vojoj kući, neposredno pošto je pucao na svoju devojku

Tokom uvodne faze istrage iz kuće južnoafričkog atletičara nestao skupoceni sat, a forenzičar bez zaštitnih rukavica držao pištolj, kojim je počinjeno ubistvo...

Druga nedelja suđenja južnoafričkom atletičaru Oskaru Pistorijusu okončana je svedočenjem o tome da li je policija pogrešno rukovala dokazima u uvodnim fazama istrage.

Prvi policijac koji je stigao na mesto zločina, pošto je Pistorijus iz vaternog oružja ubio svoju devojku Rivu Stinkemp svedočio je da je skupceni ručni sat nestao iz kuće tokom uvodne faze istrage.

Bivši komandir policijske stanice pukovnik G. S. van Rensburg takođe je izjavio da je forenzičar držao Pistorijusov puištolj, a da nije imao zaštitne rukavice.

Državna novinska agencija SAPA takođe prenosi da je Rensburg pred sudom rekao da je uništio beleđke koje je napravio tokom istrage.

Ranije ove ndelje, advokati odbrane pokušali su da unesu sumnju povodom inicijalne policijske istrage, navodeći da postoje dokazi da je na vratima od kupatila pronađen otisak stopala jednog policajca.

Pistorijus je upucao Stivkemp kroz vrata od kupatila, tvrdeći da je mislio da je provalnik.

Tužilaštvo ga tereti da ju je ubio posle svađe.
XS
SM
MD
LG