Linkovi

Stros-Kan doputovao u Francusku


Bivši direktor MMF-a, Dominik Stros-Kan doputovao u Francusku
Bivši direktor MMF-a, Dominik Stros-Kan doputovao u Francusku

Bivši izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fonda, Dominik Stros-Kan, vratio se jutros u svoju rodnu Francusku. On je sa suprugom En Sinkler doputovao avionom kompanije „Er Frans“ iz Njujorka.

Stros-Kan je u maju podneo ostavku na položaj izvršnog direktora MMF-a posle hapšenja na njujoprškom aerodromu „Kenedi“, pod optužbom da je seksualno napao i pokušao da siluje sobaricu u hotelu u Njujorku. Stros-Kan je proveo gotovo nedelju dana u istražnom zatvoru i još šest nedelja u kućnom pritvoru, a bilo mu je zabranjeno i da napusti Sjedinjene Države.

Prošle nedelje je oslobođen optužbi, kada su tužioci sa Menhetna odbacili slučaj, s obrazloženjem da nemaju poverenje u izjave imigrantkinje iz Gvineje, Nafisatu Dijalo, sobarice koja ga je optužila. Bivši direktor MMF-a odbacuje optužbe, ali Dijalo nastavlja svoje optužbe u građanskoj parnici.

Pre izbijanja skandala, očekivalo se da Stros-Kan bude glavni rival predsedniku Nikoli Sarkoziju na izborima 2012. U ovom trenutku još nije jasno da li će on ipak tražiti predsedničku nominaciju od svoje Socijalističke partije.

XS
SM
MD
LG