Linkovi

Stadalo 10 migranata, spaseno više od 4.000


Neki od migranata spasenih juče u blizini obale Libije
Neki od migranata spasenih juče u blizini obale Libije

Svi oni koji su spaseni prebačeni su u italijanske luke, neki su već stigli na najjužnije italijansko ostrvao Lampeduzu, dok su drugi na putu za Siciliju ili Kalabriju...

Deset migranata se udavilo u Sredozemnom moru, blizu obale Libije u poslednja dva dana, ali je skoro 4.100 spaseno u velikoj operaciji, do koje je došlo zbog toga što su krijumčari ljudi iskoristili mirno more da pokušaju često vrlo opasno putovanje ka južnim evropskim obalama.

Svi oni koji su spaseni prebačeni su u italijanske luke, neki su već stigli na najjužnije italijansko ostrvao Lampeduzu, dok su drugi na putu za Siciliju ili Kalabriju.

Italijanska obalska straža saopštila je da je spasila stotine migranata sa najmanje 16 čamaca, pošto je dan ranije spasila skoro 3.700.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Italije predviđa da će zbog blagog proleća i mirnog mora broj migranata koji dolaze u Italiju ove godine dostići 200 hiljada, 30 hiljada više nego prošle.

Francuski patrolni čamac "Komandant Biro" koji je poslat da pojača patrole Evropske unije i pomogne u vezi sa prilivom imigranta preko Mediterana, pokupio je 217 muškaraca ukrcanih na tri čamca, saopštile su vlasti, navodeći da su uhvaćena i dvojica osumnjičenih za krijumčarenje, koji će biti predati italijanskoj policiji.

XS
SM
MD
LG