Linkovi

Slavoljub Stijepović novi gradonačelnik Podgorice


Slavoljub Stijepović, funkcioner DPS-a, kaže da će svaki gradjanin Podgorice biti najvažniji zadatak svakog dana njegovog mandata.
Slavoljub Stijepović, funkcioner DPS-a, kaže da će svaki gradjanin Podgorice biti najvažniji zadatak svakog dana njegovog mandata.

Za Slavoljuba Stijepovića je glasao 31 odbornik DPS-a i Socijaldemokratske partije, postizborne koalicije koja je dogovorena uprkod činjenici da je na lokalnim izborima SDP nastupila u opozicionoj koaliciji sa Pozitivnom Crnom Gorom.

Iako su lokalni izbori u Podgorici održani još 25.maja, Skupština Glavnog grada tek danas izabrala je gradonačelnika Podgorice. Tu funkciju u narednom mandate, obavljaće Slavoljub Stijepović, funkcioner Demokratske partije socijalista

Za Stijepovića je glasao 31 odbornik DPS-a i Socijaldemokratske partije, postizborne koalicije koja je dogovorena uprkod činjenici da je na lokalnim izborima SDP nastupila u opozicionoj koaliciji sa Pozitivnom Crnom Gorom. Prije današnjeg glasanja, odbornici opozicije su napustili sjednicu.

Stijepović je kazao da će svaki građanin Podgorice, bio on iz centra ili sa periferije, biti prvi i najvažniji zadatak svakog dana njegovog mandata.

On je obećao da će voditi brigu o svakom dijelu grada, o najmlađim sugrađanima, kao i onim starijim, te da neće zaboraviti ni one koji rade u sportu i kulturi.

Iz opozicione Socijalističke narodne partije poručili su da Stijepović ni po čemu ne zaslužuje da bude gradonačelnik Podgorice, istakavši da ga je na tu poziciju preporučilo to što je vjerovatno najveći poslušnik premijera Mila Đukanovića.

I iz Demokratskog fronta Stijepovića karakterišu kao političkog apartčika, kome je ključni posao na funkciji ministra prosvjete bio da da licencu Univerzitetu Donja Gorica, koji je djelimično u vlasništvu premijera Đukanovića.

Stijepović je rođen 1959. godine u Titogradu, gdje je završio Pravni fakultet. Član je Predsjedništva i Glavnog odbora DPS-a.

Do sada je obavljao čelne funkcije u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Ministarstvu sporta, te u Ministarstvu prosvjete. Bio je i potpredsjednik Skupšine Crne Gore i u više navrata ministar bez portfelja.

XS
SM
MD
LG