Linkovi

Hilari Klinton: Podsticaj pomirenju u regionu


Hilari Klinton: Podsticaj pomirenju u regionu
Hilari Klinton: Podsticaj pomirenju u regionu

Američka državna sekretarka Hilari Klinton pozdravila je hapšenje Gorana Hadžića i pohvalila predsednika Tadića, srpske službe bezbednosti i „sve koji su obezbedili da se Hadžić konačno privede pravdi“. U saopštenju Državnog sekretarijata navodi se da Vašington očekuje da Hadžić što pre bude prebačen u Haški tribunal.

„Ovo hapšenje zatvara užasno poglavlje u istoriji regiona, i pokazuje predanost Srbije pomirenju i vladavini prava – što su ključni elementi za napredak ka prijemu u Evropsku uniju. Snažna poruka je upućena onima širom sveta koji bi da krše zakon i napadaju civile – nećete pobeći pravdi. Nijedna od 161 osobe protiv kojih je Haški tribunal podigao optužnice zbog teškog kršenja medjunarodnog humanitarnog prava nije uspela da izbegne pravni proces tog suda. Ovo hapšenje je najnoviji dokaz delotvornosti medjunarodne pravde“, navodi se u saopštenju.

Izražavamo najdublje saučešće i u mislima smo uz sve žrtve zločina koji se pripisuju Hadžiću. Nadamo se da će ovo hapšenje biti podsticaj trajnom miru i pomirenju, što će dovesti do stabilne i prosperitetne budućnosti za ceo region“, zaključuje američka državna sekretarka Hilari Klinton.


XS
SM
MD
LG