Linkovi

Srbija slavi Dan državnosti

  • Glas Amerike

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić na današnjoj ceremoniji dodele priznanja povodom Dana državnosti

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić na današnjoj ceremoniji dodele priznanja povodom Dana državnosti

Predsednik Tomislav Nikolić položio venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, premijer u ostavci Ivica Dačić posetio Oplenac i položio lovorov venac na sarkofag Karađorđa u crkvi Svetog Đorđa...

Srbija danas obeležava Dan državnosti, u spomen na podizanje Prvog srpskog ustanka 1804. godine i donošenje Sretenjskog ustava, 31 godinu kasnije.

Tim povodom predsednik Tomislav Nikolić položio je venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, uz državne i vojne počasti, dok je orkestar Garde Srbije intonirao himnu "Bože pravde". Prisutan je bio i ministar odbrane Srbije Nebojša Rodić.

Nikolić je kasnije dodelio brojna odlikovanja, a među nagrađenima se posthumno našla i Verica Barać, bivša predsednica Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije, koja je dobila priznanje za izuzetne zasluge u borbi protiv korupcije i za afirmaciju principa ljudskih prava i pravne države.

Premijer u ostavci Ivica Dačić je povodom Dana državnosti posetio Oplenac i položio lovorov venac na sarkofag Karađorđa u crkvi Svetog Đorđa.
XS
SM
MD
LG