Linkovi

Dačić: Mogući oštriji uslovi EU


Srpski premijerIvica Dačić
Srpski premijerIvica Dačić

Srpski premijer je poručio da je pred Srbijom težak period jer se u Evropskoj uniji radi na okviru za pregovore sa Beogradom

U Evropskoj uniji u toku je proces pripreme pregovoračkog okvira za Srbiju i sasvim je moguće da će pojedine države članice tražiti da uslovi za Srbiju budu oštriji, najavio je danas premijer Srbije Ivica Dačić.

Skrining stanja u kome se Srbija nalazi počinje poglavljima 23 i 24 koja se odnose na ministarstva pravde i unutrašnjih poslova, a do kraja godine radiće se poglavlje 32 koje je vezano za finansijsku kontrolu, izjavio je danas premijer Srbije Ivica Dačić. Posle susreta sa grčkim ministrom za javni red i zaštitu građana Nikolaosom Dendijasom, Dačić je rekao da je pred Srbijom težak period jer se u EU radi na okviru za pregovore sa Beogradom:

Vi znate da će verovatno tu biti intervencija da on bude oštriji po Srbiju. Zato je važno da Srbija odradi svoj deo posla. U Briselu sam rekao – Srbija je završila svoj deo posla, koji je ova Vlada nasledila od prethodnih Vlada.”

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za evropske integracije Branko Ružić je danas izjavio da će pitanje direktora Vladine Kancelarije za evropske integracije, koje je upražnjeno posle izlaska URS-a iz Vlade i povlačenja Milana Pajevića sa te funkcije, biti rešeno na nivou lidera SNS-a i SPS-a:

To će biti ona ličnost koja bi morala da svojom stručnošću i posvećenošću poslu i procesu evropskih integracija odgovori na te izazove. Za sada još uvek na tu temu nije zvanično razgovorano.”

Ružić je rekao i da očekuje da održavanje lokalnih izbora na Kosovu 3. novembra bude pozitivan impuls procesu evropskih integracija. Nakon toga očekujemo da se donese odluka o datumu za otpočinjanje pregovora sa Srbijom, dodao je Ružić.
XS
SM
MD
LG