Linkovi

Nemačka ubedljivo do polufinala s Španijom


Fudbalska reprezentacija Nemačke plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi neočekivano ubedljivom pobedom nad selekcijom Argentine. Bilo je 4:0 za trostruke svetske prvake, koji će u polufinalu igrati protiv Španije, pošto su zvanični šampioni Evrope u dramatičnom meč pobedili Paragvaj minimalnim rezultatom - 1:0.

Nemci su do vođstva stigli već u 3. minutu preko Tomasa Milera, posle čega je Argentina preuzela inicijativu, ali bez izglednijih prilika, pošto su njihovi glavni igrači Mesi i Taves bili zaustavljeni. Drugi gol za Nemačku postigao je Miroslav Kloze u 68. minutu, treći Arne Fridrih u 74, a četvrti ponovo Kloze u 89. Trideset-dvogodišnji napadač tako je u svom 100. nastupu za "pancere" postigao 14. gol na svetskim prvenstvima i izjednačio se sa legendarnim sunarodnikom Gerdom Milerom. Ispred njega je sada samo Brazilac Ronaldo sa 15.

U drugom današnjem četvrtfinalu, posle dva promašena penala u roku od 90 sekundi (odbrane golmana na obe strane), Španija je do odlučujućeg pogotka stigla preko Davida Vilje u 83. minutu. Bio je to njegov peti pogodak na Mondijalu.

XS
SM
MD
LG