Linkovi

Srbija u finalu Dejvis kupa!


Teniski reprezentativac Srbije Janko Tipsarević u meču protiv Radeka Stepaneka u polufinalu Dejvis kupa između Srbije i Češke
Teniski reprezentativac Srbije Janko Tipsarević u meču protiv Radeka Stepaneka u polufinalu Dejvis kupa između Srbije i Češke

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u finale Dejvis kupa prvi put u istoriji, pošto je u Beogradu pobedila selekciju Češke - 3:2.

Odlučujući poen za Srbiju osvojio je Janko Tipsarević, koji je ujedno i junak trijumfa u ovom polufinalnom susretu, s obzirom da je ostvario pobede u oba singl meča - u petak protiv Tomaša Berdiha, a danas i protiv Radeka Štepaneka.

Tipsarević je Štepaneka pobedio sa 3:0, po setovima 6:0, 7:6 (6) i 6:4, odmah pošto je najbolji srpski teniser Novak Đoković osigurao izjednačenje u u duelu sa prvim reketom češke Tomašom Berdihom. Bilo je 4:6, 6:3, 6:2 i 6:4 za Đokovića, koji je u drugom setu zamalo izbegao ozbiljniju povredu desnog kolena.

Češka je u poslednji dan ušla sa prednošću od 2:1, pošto je prvog dana Štepanek pobedio Viktora Troickog, a Štepanek i Berdih juče u dublu bili bolji od Nenada Zimonjića i Novaka Đokovića.

Za prvi trofej šampiona Dejvis kupa, popularnu "salataru", Srbija će od 3. do 5. decembra igrati protiv Francuske u Beogradu. Francuska je u drugom polufinalu pobedila Argentinu - 5:0.

XS
SM
MD
LG