Linkovi

Državljani Srbije i CG među uhapšenima u Španiji


Amedi Kulibali
Amedi Kulibali

U policijskoj raciji u Španiji uhapšen osumnjičeni za snabdevanje oružjem Amedija Kulibalija koji je prošle godine ubio pet osoba u Parizu. U operaciji uhapšeni i državljani Srbije i Crne Gore

Čovek osumnjičen da je snabdeo oružjem Amedija Kulibalija, koji je u januaru prošle godine ubio pet osoba u Parizu, uhapšen je u Španiji, saopštilo je špansko ministarstvo unutrašnjih poslova.

U saopštenju se navodi da je 27-ogodišnji Antoan Deniv uhapšen na osnovu evropske poternice u malom španskom priobalnom gradu Rinkon de la Viktorija. U policijskoj operaciji uhapšeni su i po jedan državljanin Crne Gore i Srbije, koji su takođe povezani za trgovinom oružjem, a čiji identitet nije saopšten.

Deniv je optužen da je prodao oružje Kulibaliju, koji je otvorio vatru u jednoj jevrejskoj prodavnici u Parizu, nekoliko dana posle napada na kancelarije satiričnog časopisa Šarli Ebdo. Kulibali je ubijen u policijskoj akciji.

Antoan Devin je nekoliko nedelja kasnije pobegao iz Francuske u Malagu, gde je navodno nastavio sa nelegalnom trgovinom oružjem pod lažnim identitetom, navelo je špansko ministarstvo. Španski viši sud je saopštio da je Devin odbacio optužbe da je prodao oružje Kulibaliju, ali je pristao da bude izručen Francuskoj.

XS
SM
MD
LG