Linkovi

Sirijska vlada ima plan za obustavu vatre


Valid al-Moalem (levo) sa Sergejom Lavrovom pre današnjih razgovora u Moskvi
Valid al-Moalem (levo) sa Sergejom Lavrovom pre današnjih razgovora u Moskvi

Ministar inostranih poslova Sirije Valid Al Moalem tokom svoje današnje posete Moskvi predao predloge za prekid neprijateljstava u Alepu i razmenu zarobljenika sa pobunjenicima...

Vlada Sirije saopštila je da je predala Rusiji plan za obustavu vatre u najvećem gradu Alepu i za razmenu zarobljenika sa sirijskim pobunjenicima.

Ministar inostranih poslova Sirije Valid Al Moalem izjavio je tokom svoje današnje posete Moskvi da je predao te predloge tokom priprema za mirovne pregovore sa pobunjenicima sledeće nedelje.

U međuvremenu, američki državni sekretar Džon Keri upozorio je sirijskog predsednika Bašara al Asada da Sjedinjene Države imaju na raspolaganju opcije da izvrše pritisak na njegovu vladu da prihvati ciljeve postavljene na prvoj konferenciji u Ženevi.

Taj potez usledio je u trenutku dok se glavna opoziciona koalicija, koju podržava Zapad, sastaje u Istanbulu gde će glasati o tome da li će učestvovati na pregovorima u Ženevi sledeće nedelje.

Opozicioni lideri su do sada odbijali da prisustvuju razgovorima bez prethodnih garancija da će se Asad povući sa vlasti.
XS
SM
MD
LG